Viering Internationale Vrouwendag Cuijk

Op zondag 10 maart wordt van 13.00 tot 17.00 uur de Internationale Vrouwendag gevierd. Het is de bedoeling zoveel mogelijk vrouwen, jong en oud, uit Cuijk en omgeving te motiveren om elkaar deze dag te ontmoeten. De organisatie is in handen van Intercultureel Centrum Safina en Cultureel Hart Cuijk in samenwerking met Merletcollege Cuijk. De vrijwilligers zijn volop bezig met de voorbereidingen.

Wereldwijd is Internationale Vrouwendag voor vrouwen erg belangrijk. Helaas lijden nog veel vrouwen onder geweld en armoede. Het recht van gelijkwaardigheid, goede werkomstandigheden en stemrecht zijn voor veel vrouwen in andere landen geen vanzelfsprekendheid. Denk aan de Nobelprijswinnares van 2018: Nadia Murad. Zij werd in 2014 ontvoerd door de Islamitische Staat en werd maandenlang misbruikt. Zij strijdt nu tegen seksueel geweld als oorlogswapen. Het landelijke thema van 2019 is ‘Heldinnen,’ zoals Nadia Murad.

Er is een interessant programma gepland: uitleg over het ontstaan van Internationale Vrouwendag, interviews met enkele boeiende vrouwen die over hun levensloop vertellen, muziek met demonstraties van traditionele dansen en een modeshow met traditionele kleding uit diverse landen, interviews met vrouwen die wat vertellen over hun heldin/voorbeeld. Het laatste uur kan er vrij gedanst worden op gevarieerde muziek. Er zijn verkoopkraampjes met o.a. kleding, sieraden, make-up en decoraties. Tussen de programmaonderdelen door worden er internationale hapjes geserveerd. Ook is er: thee, koffie, sapjes en limonade. Dit alles is in de kaartprijs inbegrepen!

De viering van Internationale Vrouwendag is enkel toegankelijk voor meisjes en vrouwen van 12 jaar en ouder.

Toegangskaarten: te koop vanaf maandag 18 februari. Kaartprijs in voorverkoop: 2 euro per stuk. Verkrijgbaar in de Multifunctionele Accomodatie De Valuwe aan het Valuweplein in Cuijk.

Ook tijdens de inloopmiddagen van IC Safina op donderdag. Op 10 maart kost een kaart aan de deur van het Merlet College: 3 euro.

Plaats van deze activiteit: Merletcollege, Katwijkseweg 2 in Cuijk.

Tijd: van 13.00-17.00 uur.

Voor informatie: e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   Website: www.icsafina.nl

Contact Info

Secretariaat van Stichting Cultureel Hart Cuijk

Graaf Hermanstraat 18
5431 GS Cuijk 

06-80125750
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sponsors

Plattegrond