Tentoonstelling 650 jaar kloostergeschiedenis, juni-oktober 2021

In het jubileumjaar 2021 is er een bijzondere tentoonstelling te zien over 650 jaar kloostergeschiedenis: portretten, schilderijen, meubilair, liturgisch vaatwerk, cultuurhistorische voorwerpen en gebruiksvoorwerpen die uit al die eeuwen bewaard zijn gebleven, vormen de basis van de expositie.

Speciale aandacht is er voor de politieke geschiedenis van het klooster en de contacten van de Kruisheren met het Huis van Oranje. Juist in perioden waarin het klooster geen toekomst meer leek te hebben, heeft de bijzondere band met het Huis van Oranje in belangrijke mate bijgedragen aan de continuïteit van het klooster.

De meest opmerkelijke herinnering daaraan vormt het Mauritsraam, dat in de 17e eeuw door Prins Maurits geschonken werd voor de kloosterkerk. Na anderhalve eeuw in het Rijksmuseum te zijn bewaard, is het begin 2021 teruggeplaatst in de kerk waarvoor het bestemd was.

Vanwege de geldende Coronamaatregelen is vooraf aanmelden voor de Tentoonstelling 650 jaar kloostergeschiedenis verplicht. Dit kan via www.kloostersintagatha.nl/activiteiten/tentoonstelling/

 

Contact Info

Secretariaat van Stichting Cultureel Hart Cuijk

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mobiel  06-80125750
 

Sponsors

Plattegrond