Gildebroeder van Raay Gemeentekoning 2015.

Op zondag 3 mei werd door de zes gilden van de gemeente Cuijk weer gestreden om de titel Gemeentekoning 2015.

Onder minder mooie weersomstandigheden trokken de zes gilden van de gemeente Cuijk naar het schietterrein van het gilde Beers, dat dit jaar de organisatie van het Gemeentekoning schieten was toebedeeld.

Het was gildebroeder Bertus van Raay van het Cuijkse gilde dat met de minste schoten (81 schoten) de vogel naar beneden haalde. Wethouder Maarten Jilisen installeerde de nieuwe Gemeentekoning 2015

Boek over Homburg

Als je met mensen praat over Homburg hoor je ze wel eens zeggen oh, komt Homburg uit Wormer? Ik dacht uit Cuijk’. Dat staat in het voorwoord van het begin dit jaar verschenen boekwerk over Homburg.

Nieuwjaars 2015

2015 een bijzonder Cultureel Jaar

Het bestuur van Stichting Cultureel Hart Cuijk wenst u een mooi en cultureel
2015 toe. Het wordt voor Cuijk een bijzonder jaar. De link met de Romeinen begint steeds meer gestalte te krijgen en ook voor de toeristen wordt Cuijk en haar omgeving steeds interessanter. Daarnaast is er natuurlijk voor de bewoners van onze gemeente volop gelegenheid om te genieten van de culturele instellingen en uitingen die zomaar aanwezig zijn én te bezoeken. Bovenal wordt 2015 het jaar van de heropening van de Schouwburg. We zien uit naar al dat moois!

Zet u alvast in uw agenda

  • Zondag 30 augustus 12e editie Cultuur aan de Maas.
  • Vrijdag 30 oktober - vrijdag 27 november - vrijdag 18 december van 16.00 - 18.00 uur Cultuur Café Cuijk

Bestuur Stichting Cultureel Hart Cuijk

De Ghesellen van Sint Maerten

De Ghesellen van Sint Maerten    Nieuwsbrief 2014-2015     

'Agamemnoon'
In het 3e weekend van september 2014 speelden we de Griekse tragedie ‘Agamemnoon’ van Aischylos/Erik Vos. De weergoden waren ons goed gezind en de regenponcho's konden ingepakt blijven. We kunnen terugkijken op drie prachtige, succesvolle voorstellingen en met die energie vooruit kijken naar de repetities van het nieuwe stuk ‘Gif’ van Moniek Kramer.

‘Gif’
De Vrouw trekt in een overmoedige opwelling de stoute schoenen aan en besluit binnen te gaan bij dat café waar het er van binnen zo gezellig uitziet.
Daar ontmoet ze De Werkster, De Kelner, De Baas en Het Stuk. Vijf emotioneel geblesseerde mensen. Hoe de omgeving waarin je opgroeit als een gif je leven beïnvloedt en je (ver)vormt tot wie je nu bent. Klinkt dramatisch, maar 'Gif' is een komedie.

Contact Info

Secretariaat van Stichting Cultureel Hart Cuijk

Graaf Hermanstraat 18
5431 GS Cuijk 

06-80125750
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sponsors

Plattegrond