Culturele Dag Cuijk 2010 krijgt steeds meer gestalte.

 

TIJDENS DE CULTURELE DAG HET VAKANTIEGEVOEL NOG EVEN VASTHOUDEN IN CUIJK

 

Traditiegetrouw ontvangt het oude centrum van Cuijk op de laatste zondag van augustus de kunst – enhpim8147 cultuurliefhebber op het festival Cultuur aan de Maas. Aan elkaar geklonken door een lint van boeken– en kunstkramen wandelt de gast van de ene voorstelling naar de andere uitvoering. Muziek, toneel, theater worden ten gehore gebracht en in het festivalgebied openen alle culturele instellingen uitnodigend de deuren. In het gebied rond de oude Sint Martinuskerk waant de bezoeker van dit evenement zich nog in vakantiesferen. Een Beeldentuin van grote kwaliteit, het hooggewaardeerde Museum Ceuclum, een verrassende Foto Archiefdienst en de eerste presentatie van de Heemtuin houden de aandacht beslist meer dan vast. Het vraagt om meer en die mogelijkheid is ruimschoots aanwezig in de straatjes rond het Centrum en op de Maasboulevard. Cuijk heeft op deze culturele dag veel te bieden.

 

De Sint Martinuskerk opent graag haar deuren en biedt de bezoeker de kans om kennis te nemen van de voortgang van de ingrijpende restauratiewerkzaamheden. Een tocht met de lift naar boven, het kan. De kans is aanwezig dat het unieke Severijnorgel voor het eerst de klanken weer kan laten horen en datzelfde geldt voor het prachtige carillon in de kerktoren. In het jubilerende Protestantse kerkje dat deze zomer haar tweede eeuwfeest viert, worden kleine concerten gegeven door koren en muziekgroepen en het zal moeilijk zijn om weer tot de alledaagse werkelijkheid terug te keren, na een intieme voorstelling in de naburige tuin van de Paters Oblaten aan de Grotestraat.

 

zandsculptureDit jaar viert Smals Bouwgrondstoffen uit Linden / Cuijk haar 125 jarig bestaan en dat jubileum wordt tijdens Cultuur aan de Maas luister bijgezet met een speciaal vervaardigde zandsculptuur op de Maasboulevard en natuurlijk mogen de kinderen meedoen aan een heuse workshop zandkastelen bouwen. Trouwens voor kinderen is er veel georganiseerd op deze culturele dag.

 

Op een steenworp afstand vinden gedurende het hele laatste weekend van augustus de feestelijkheden rond het 150 jarig jubileum van de Molen Jan van Cuijk plaats. Voor vervoer – heen en terug – wordt gezorgd. Rond de klok van vijf uur wordt de 2e Bronzen Merlet uitgereikt aan die Cuijkse kunstenaar, die Cuijk landelijk op de kaart gezet heeft.

 

Festival: Cultuur aan de Maaskunstmarkt 4

Zondag 29 augustus 2010 van 11.00 – 17.00 uur

Oude Centrum van Cuijk

Aanvang Kunst / boekenmarkt 11.00 uur

Aanvang optredens 13.00 uur

Kunst – en kunstgerelateerde winkels open

Volop Terrassen in het Centrum van Cuijk

Gratis te bezoeken en gratis parkeren

Laatste Nieuws en programmagegevens zie: www.cultureelhartcuijk.nl

Contact Info

Secretariaat van Stichting Cultureel Hart Cuijk

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mobiel  06-80125750
 

Sponsors

Plattegrond