"Cultuur aan de Maas" verplaatst naar zondag 4 september 2022

Vanwege organisatorische aard is het Festival "Cultuur aan de Maas 2022" in Cuijk verplaatst naar de zondag van 4 september 2022

Op zondag 4 september 2022 organiseert stichting Cultureel Hart Cuijk haar zeventiende Cultureel Festival, omdat de festivals gepland in 2020 en 2021 door de landelijke Corona-maatregelen geen doorgang kon vinden, zeer tot spijt van de organisator stichting Cultureel Hart Cuijk, zijn wij nu gedwongen om het te verplaatsen naar de zondag van 4 september 2022.

Onder het thema "Cultuur aan de Maas,”  wordt deze Culturele Dag 2022 vol goede moed weer georganiseerd samen met de gemeente Land van Cuijk en een aantal betrokken sponsoren. (gemeente Land van Cuijk is sinds 1 januari de nieuwe fusie gemeente van de vroegere gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en St. Anthonis.

Het festival "Cultuur aan de Maas," 2022 zal worden gehouden in het oude centrum van Cuijk, het loopt vanaf het Protestantse Kerkje tot in het Tuigleerstraatje en het hele gebied er tussen tot het Louis Jansen plein en de Maaskade.

Tijdens deze zeventiende editie van "Cultuur aan de Maas," komen er in de straten van het gehele festival terrein binnen het centrum van Cuijk vanaf 13.00 tot 17.00 uur, optredens van koren,  muziekgezelschappen en zijn er verder optredens van theater gezelschappen, de gilden van de voormalige gemeente Cuijk, zij verzorgen bv. het vendelzwaaien en het kruisboog schieten. Er wordt momenteel onderhandeld om enkele van de waardevolle archeologische vondsten uit de Grotestraat te laten zien en erbij te vertellen over het vroegere rijke Romeinse Leven in de omgeving van Cuijk.

Op het voorterrein van de voormalige tuin der Oblaten aan de Grotestraat komt voor de jeugd mogelijk een Circus Variëté waar zij een aantal Circus acts kunnen aanschouwen en worden er workshops gegeven waarin deze acts aan de jeugdige bezoekers worden geleerd en door hen beoefend kunnen worden. 

De diverse culturele instellingen o.a. museum Ceuclum,  Archeologish museum, Beeldentuin en het Cuijks Archief gelegen in het centrum van Cuijk zullen zich weerom presenteren. 

Concerten, straattheater, Jeugdige Living Statues,  etc. maken van dit festival weer een complete Uitmarkt

Als een lint tussen al deze activiteiten bieden kraamhouders van boeken en kunstwerken hun waar aan. Er zijn weer voldoende plaatsen beschikbaar voor deelname aan de boeken en kunstmarkt op zondag 4 september 2022.


Uitnodiging_kraamhouders_voor_CadM_2022_0.pdf

Inschrijfformulier_Culturele_Dag_Cuijk_2022_blanco.doc

Uitnodiging_deelnemers_CadM_voor_2022_0.

Inschrijfformulier_deelnemers_Culturele_Dag_Cuijk_2022.doc

Onderstaand concept informatie over de diverse optredens en afsluiting parcour, het geeft alvast een indruk wat er het komende jaar weer te gebeuren staat.

Route_afzettingen_CadM_2021.pdf

Optreedplekken_van_de_deelnemers_2021_genummerd.pdf

Voor meer informatie mail naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of via het mobile nummer van de secretaris: 0680125750

Contact Info

Secretariaat van Stichting Cultureel Hart Cuijk

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mobiel  06-80125750
 

Sponsors

Plattegrond