Logo cultureel hart cuijk

Cultuur aan de Maas 2024

op eerste zondag van september 2024

Klik voor info;  Cultuur aan de Maas in Cuijk

"Cultuur aan de Maas 2024,” Zondag 1 september 2024Het bestuur van stichting Cultureel Hart Cuijk heeft na rijp beraad besloten haar negentiende Cultureel Festival, te organiseren op de eerste zondag van september in 2024. 

Onder het thema "Cultuur aan de Maas 2024,” zal deze Culturele Dag vol goede moed weer georganiseerd worden in samenwerking met de gemeente Land van Cuijk, het Centrum Management Cuijk en een aantal betrokken sponsoren. Het festival "Cultuur aan de Maas 2024," wordt zoals voorheen gehouden in het oude centrum van Cuijk, het loopt van de Protestantse Kerk tot in het Tuigleerstraatje en het hele gebied er tussen tot het Louis Jansen plein en de Maaskade.  

Tijdens deze negentiende editie van "Cultuur aan de Maas," komen er in de straten van het gehele festival terrein binnen het centrum van Cuijk vanaf 13.00 tot 17.00 uur, optredens van muziekgezelschappen,  koren, en zijn er verder optredens van theater gezelschappen, de gilden van de voormalige gemeente Cuijk, zij verzorgen bv. het vendelzwaaien en het kruisboog schieten. Er wordt momenteel onderhandeld om enkele van de waardevolle archeologische vondsten uit de Grotestraat te laten zien en erbij te vertellen over het vroegere rijke Romeinse Leven in de omgeving van Cuijk.

Aan de Grotestraat komt voor de jeugd weer een speciale attractie in de vorm van een aantal acts welke zij daar kunnen aanschouwen en worden er workshops gegeven waarin deze acts aan de jeugdige bezoekers worden geleerd en door hun daar beoefend kunnen worden .

De diverse culturele instellingen zoals het Cuijks Archief, Museum Ceuclum, Archeologie Cuijk, etc. gelegen in het centrum van Cuijk, veelal gesitueerd in de Cultuurstraat zullen zich deze weer presenteren . Dit alles gelardeerd met optredens van toneelgezelschappen, dansgroepen, koren en orkesten uit de nu grote gemeente Land van Cuijk.

Concerten, straattheater en liveoptredens van jong talent zullen van dit festival weer een complete Uitmarkt gaan maken. Als een lint tussen al deze activiteiten bieden kraamhouders van boeken en kunstwerken hun waar aan. Er zijn komen weer voldoende plaatsen beschikbaar voor deelname aan de boeken en kunstmarkt op deze dag.

Voor de Kraamhouders Boeken en Kunst volgen hier weer de uitnodigingen voor deelname.

Voor de Kraamhouders Boeken en Kunst is er nu de mogelijkheid voor deelname.

Uitnodiging Deelnemers Culturele Dag Cuijk 2024

Inschrijfformulier_deelnemers_Culturele_Dag_Cuijk_2024

Uitnodiging  kraamhouders culturele dag 2024

Inschrijfformulier kunst en boeken markt 2024

Binnenkort volgt er op deze site de eerste concept informatie van de diverse optreedplekken, dit geeft alvast een indruk wat er op dit komende cultureel festival te gebeuren staat.

Cultuur_aan_de_Maas_flyer_2023

Voor meer info over de Culturele Dag 2023; 

Secretariaat Cultureel Hart Cuijk;
Mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.